Станимира Петрова

Енергична, усмихната, мотивирана и отдадена на това, което прави. За нея отказването не съществува, защото е родена да бъде победител!

Съдбата на Станимира Петрова е необикновена. Смелото ѝ сърце я вкарва в бойните спортове от ранна детска възраст. Едва 8-годишна тя вече тренира таекуондо в родния си Асеновград. Талантът ѝ е увенчан с европейска и световна титла. Започва да се занимава с бокс през 2014 г. и само няколко месеца по-късно в Чеджу (Южна Корея) става първата българка със световна титла в този спорт. Във визитката ѝ блестят и две европейски титли – от 2016 г. и от 2018 г. Става и безапелационен шампион на Европейските олимпийски игри в Минск (Беларус).
„Когато се качих на ринга за първи път, разбрах, че това е моето място. Аз съм европейска и световна шампионка по таекуондо, световна шампионка по бокс през 2014 г., двукратна европейска шампионка по бокс с две купи от Европейското. Не мога да повярвам, че съм постигнала всичко това“, споделя Станимира Петрова, чиято колекция от медали не престава да се увеличава, и допълва: „Обичам България и искам да се кача на олимпийския връх с българския флаг, слушайки българския химн!“. 

Smart in education, active in sport © 2021 All rights reserved.